ПРЕДАВАЊА
1. Улога ветеринара у Једно здравље приступу – аспект безбедности хране
2. Услови за производњу хране – објекти за производњу
3. Добра произвођачка, добра хигијенска пракса
4. Безбедност хране анималног порекла – биолошке, хемијске и физичке опасности
5. Безбедност хране анималног порекла – анализа ризика
6. Извори контаминације хране микроорганизмима
7.Микробиота хране анималног порекла – патогене врсте, изазивачи квара, корисне врсте
8. Храна као средина за размножавање микроорганизама – млеко и производи од млека
9. Храна као средина за размножавање микроорганизама – месо и производи од меса
11. Процесни фактори – месо и производи од меса
12. Процесни фактори који утичу на микроорганизме – млеко и производи од млека
13. Безбедност хране – законска регулатива
ВЕЖБЕ
ПРАВИЛНИЦИ
Правилник о квалитету производа од млека и стартер култура
Правилник о квалитету уситњеног меса, полупроизвода од меса и производа од меса