ПРЕДАВАЊА

1. Улога ветеринара у Једно здравље приступу – аспект безбедности хране

2. Услови за производњу хране – објекти за производњу

3. Добра произвођачка, добра хигијенска пракса

4. Безбедност хране анималног порекла – биолошке, хемијске и физичке опасности

5. Безбедност хране анималног порекла – анализа ризика

6. Извори контаминације хране микроорганизмима 

7.Микробиота хране анималног порекла – патогене врсте, изазивачи квара, корисне врсте

 8. Храна као средина за размножавање микроорганизама – млеко и производи од млека

 9. Храна као средина за размножавање микроорганизама – месо и производи од меса

10. Екологија микроорганизама

11. Процесни фактори – месо и производи од меса 

 12. Процесни фактори који утичу на микроорганизме – млеко и производи од млека

13. Безбедност хране – законска регулатива

ВЕЖБЕ

 1. вежба

2. вежба

 3. вежба

4. вежба

5. вежба

 6. вежба

 7. вежба

ПРАВИЛНИЦИ

 Правилник о квалитету производа од млека и стартер култура 

 Правилник о квалитету уситњеног меса, полупроизвода од меса и производа од меса