Научно-истраживачки рад из уже научне области Хигијене и технологије меса везан је за проблематику припремања животиња за клање и утицаја на квалитет и одрживост меса; путеве и начин контаминације меса бактеријама; клање и обраду животиња и утицај на здравствену исправност и квалитет меса; хлађење и замрзавање меса и изнутрица као поступке конзервисања; саламурење меса и преживљавање патогених бактерија; утицај димљења на квалитет и одрживост меса; емулзије и њихов значај за квалитет кобасица и конзерви; термичку обраду меса и производа од меса и термобактериологију; омотаче за кобасице и њихов значај за квалитет готових производа; бели лим и квалитет конзерви; процену меса туберкулозних животиња; одрживост меса и доказ квара; доказивање резидуа лекова (антибиотици, сулфонамиди, нитрофурани) и могућност оспособљавања меса у коме има резидуа; резидуе пестицида у месу и њихово разграђивање под дејством бактерија; постморталне промене меса живине и дивљачи; постморталне промене меса риба; поступке конзервисања меса риба, паразите риба и њихов хигијенски значаја за квалитет производа; зачине, адитиве и додате састојке и њихов значај за квалитет и хигијенску исправност производа; биогене амине у месу и производима од меса; опортунистичко патогене бактерије (аеромонас, листерије) и друге патогене бактерије и њихове токсине; полни мирис меса свиња; антибиотичко дејство различитих врста меда итд.

Научно-истраживачки рад из уже научне области Хигијене и технологије млека везан је за проблематику патогених микроорганизама у млеку, маститисе различите етиологије, микроорганизме и бактеријске токсине у млеку и производима од млека, хигијену добијања, прераде и промета млека и производа од млека, резидуе лекова (антибиотици, сулфонамиди) у млеку, производњу кисело-млечних производа, сирева и осталих производа од млека, стартер култура, ензима у преради млека у производе, хемијске особине казеина, антибактеријске системе у млеку итд.