Доцент хигијене меса и производа од меса, рођен 1919. у Бачинцима, умро 1999. године у Новом Саду. Гимназију завршио у Винковцима. Припада генерецији студената који су Ветеринарски факултету у Београду уписали пре II светског рата. Дипломирао је 1948. а докторирао на Ветеринарском факултету 1956. године. У звање асистента изабран је 1948. године, а после одбране доктората биран је у звање доцента. У звање венредног професора за предмет Микробиологија хране изабран је на Технолошком факултету у Новом Саду као први наставник на овм предмету. У звање редовног професора за исти предмет изабран је 1967. године. Пензионисан је 1984. године. Од избора асистента на Ветеринарском факултету па до одласка на Технолошки факултету у Новом Саду објављио је радове из области  бактериологије меса (салмонеле), затим радове о саламурењу меса, прегледу и процену употребљивости меса, транспорту животиња, трихинелози. На Технолошком факултету у Новом Саду његов инстраживачки интерес се проширује на микробиологију конзерви, готових и полуготових смрзнутих јела, хлеба, млека, поврћа, меда, маргарина, теста, воћних сокова, воде, налаза микотоксина у поврћу и сиру, антимикробним ефектима прополиса, поступцима санитације у индустрији хране итд. Објавио је преко 100 радова и био ментор при изради 80 дипломских и специјалистичких радова, магистарских теза и докторских дисертација.

Његова кратка биографија дата је у Монографији у поводу педесетогодишњице Технолошког факултету у Новом Саду у поглављу “Декани и основачи Технолошког факултета” чиме је сврстан у ред првих 10 наставника овог факултета. Продекан Технолошког факултету био је од 1969. до 1971. године а председник Савета истог факултета од 1977. до 1981. године. Један је од оснивача Завода за технологију меса, при Инстутуту за прехрамбене технологије. Као експерт учествовао је у изградњи индустријских кланица у иностранству.