Професор хигијене и технологије меса рођен је 05.08.1925. у Београду, умро 1994. године у Београду. Потиче из породице коњичког официра, носиоца ордена Витеза Карађорђеве звезде и других бројних одликовања, више пута рањаваног током I светског рата, ратног војног инвалида. Основну школу и гимназију завршио је у Београду. На Ветеринарски факултет у Београду уписао се 1950., дипломирао је 1956. и на њему докторирао 1964. године. После дипломирања радио је на Златибору у Огледној станици за унапређење сточарства а затим у Ветеринарском дијагностичком центру у Великој Плани.

Коаутор је два универзитетска уџбеника. На основним студијама, поред наставе из Хигијене и технологије меса, држао је наставу из Контроле намирница и Познавања законских прописа. Држао је наставу на различитим видовима специјалистичких и магистарских студија. За потребе ветеринарских инспекција организовао је више различитих обука (техника прегледа меса, процена употребљивости, узорковање). Сарађивао је са бројним институцијама (Југословенски институте за технологију меса, ветеринарским институтима, ветеринарским заводима, војском Југославије) помажући у решевању бројних стручних проблема.

За асистента на Катедри за хигијену и технологије меса Ветеринарског факултета изабран је 1958., и у исто звање три пута реизабран да би 1970. годие био изабран у звање доцента, у звање ванредног професора 1975., а редовног професора 1980. године. Пензионисан је 1990. године

Боравио је 11 месеци на усавршавању из области хигијене и технологије меса у Савезном центру за науку о месу у Kulmbach-у у Немачкој и краће време на Ветеринарском факултету у Брну, упознавши се тако са савременим поступцима из бактериологије меса. Боравак у Kulmbach-у резултирао је објављивањем радова у тада престижном часопису Die Fleischwirtschaft, о поступцима хлађења меса живине, бактериолошком статус меса живине, хлађеним проточним системима. У домаћим часописима, на међународним и домаћим часописима саопштавао је резултате својих истраживање, везаних за методе бактериолошког испитивање меса и јаја. Објављивао је радове о значају степена искрварења за квалитет меса, фактора који утичу на контаминацију меса и органа порталним крвотоком, дијагностици туберкулозе при прегледу меса стоке за клање и процени употребљивости меса, метода доказивања антибиотика у месу, ентеротоксогених стафилокока у ферментисаним кобасицама, хистамина у риби итд.

Био је шеф Катедре за хигијену и технологију меса, члан Друштва ветеринара Југославије, Секције за хигијену и технологију намирница и Друштва за унапређење исхране народа Србије.