Рођен је 6. марта 1944. године у Београду. Осмогодишњу школу и гимназију завршио је у Београду. На Технолошко-металуршки факултет Универзитета у Београду се уписао 1962. године и на њему дипломирао 13. априла 1967. на Одсеку за органску хемијску технологију (дипломски рад: Дехидратација виших алкохола у алфа-олефине). Средња оцена у току студија – 8,69, на дипломском – 10.

Запослио се одмах под уговором о делу у Одељењу за нафту и петрохемију Института за хемију, технологију и металургију (ИХТМ) у Београду, где је радио неколико месеци до одласка у ЈНА. По повратку из ЈНА, 10. октобра 1968. запослио се у истом Институту (ИХТМ) у Одељењу за катализу.

Првог јануара 1975. је изабран за асистента на предмету Технолошке операције на Катедри за хигијену и технологију меса Ветеринарског факултета у Београду, а 24. априла 1978. је реизабран у исто звање.

Своју докторску тезу под насловом: Модел везе између процеса дифузије у порозном зрну катализатора и механизмима образовања његове порозне структуре, одбранио је 6. јула 1979. на Катедри за хемијско инжењерство Технолошко-металуршког факултета у Београду.

Након тога је 24. априла 1981. изабран за доцента, 25. јуна 1986. за ванредног професора, а 3. јуна 1992. за редовног професора за предмет Технолошке операције на Катедри за хигијену и технологију меса Ветеринарског факултета, где је у истом звању радио све до одласка у старосну пензију 1. октобра 2009. године.

Осим теоријске и практичне наставе на основном предмету, држао је и целокупну наставу из предмета Основи више математике за студенте Одсека за хигијену и технологију намирница. Касније, након укидања Одсека и обједињавања наставе, држао је на магистарским и мастер студијама предмете Методе испитивања намирница и Инструменталне методе анализе намирница, затим на докторским студијама предмет Анализа намирница.

Током више година био је ангажован као ментор за обављање професионалне праксе и израду дипломских радова ученика школског образовног центра “Др Душица Стефановић”, хемијског усмерења.

Учествовао је у више комисија за оцену и одбрану специјалистичких и магистарских радова.

У основне области интересовања и истраживања се убрајају:

  • хемијске, физичкохемијске и физичке методе испитивања намирница
  • масти и уља у намирницама анималног порекла
  • термодинамички процеси, везани за хлађење, смрзавање и термичку обраду намирница
  • понашање воде у нарнирницама.

Током свог рада објавио је сам или у заједници с другим ауторима око 70 научних и стручних радова.

Влада енглеским језиком, а служи се и немачким и руским језком.

Дугогодишњи је преводилац патентне литературе, затим и рачунарске, као и научно-популарне литературе (Микро Књига, Хеликс).