Предмет обуке

Унапређење система безбедности хране у објектима за клање животиња и заштите јавног здравља.

Циљ обуке

Стручно оспособљавање за преглед меса у објектима за клање животиња у складу са законским актима Републике Србије. Полазници који успешно савладују обуку стичу право на сертификат о успешно завршеном курсу „Ante и post mortem преглед у објектима за клање животиња“, а који ће им омогућити да од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управе за ветерину буду ангажовани на инспекцијским пословима на линији клања у објектима за клање животиња.

Садржај обуке

Теоријски део обуке који се изводи на Факултету ветеринарске медицине обухвата: законе и правилнике из области безбедности хране, укључујући добробит животиња, анте и пост мортем преглед, добру хигијенску праксу, основне елементе службене контроле и пратеће документације. Практични део обуке се реализује у условима реалне производње (објекат за клање).