Рођен је 01.01.1931. године у Блињском Куту, општина Сисак, Р. Хрватска. Основну школу је завршио у Београду, а гимназију у Сиску. Дипломирао је на Ветеринарском факултету у Загребу 1957. године. Радио je у Ветеринарској станици града Загреба, Ветеринарској станици Београда (Сурчин) и Југословенском институту за технологију меса. Године 1963. изабран је у звање асистента на предмету Хигијена и технологија меса, а за научног сарадника на истом предмету изабран 1973. године. За доцента на предмету Анализа намирница изабран је 1975. године, ванредног професора 1979., а за редовног професора 1985. године. Од 1973. до 1986. изводио је практичну и теоријску наставу и из предмета Контрола намирница.
Докторску дисертацију под насловом “Испитивање неких хемијских и структурних промена говеђег и свињског меса третираног термички у разним етапама зрења” одбранио је 1971. године.
Био је руководилац последипломске наставе и ментор неколико специјалистичких, магистарских теза и докторских дисертација. У сарадњи са другим ауторима написао је два уџбеника „Технологија меса“ (хлађење и смрзавање) и „Хигијена меса“. Објавио је више од 100 научних и стручних радова. Пензионисан је 1996. године.
Основне истраживачке делатности: хемијска анализа намирница; термичке промене меса; технологија и оцена квалитета рибе; расецање и класирање меса.