ФВМ грб


Булевар особођења 18, 11000 Београд; Тел.: +381 11 2685 653; Е-mail: namirnice@vet.bg.ac.rs


T E M E

"...access to nutritionally adequate and safe food is a right of each individual."
Recognised by the FAO/WHO
[International conference on Nutrition, Rome 1992]
 
Историјски осврт на хигијену и технологију меса
Ветeринарска медицина је систем научних сазнања за коју су неопходни умеће или вештина, као и надахнутост, интуиција, тј. уметност. Она се може поделити на различите начине. У ветеринарској медицини посебно се издвајају биотехнологија и хигијена и технологија намирница (безбедност хране)... (детаљније)
Брзо одређивање F-вредности:
Др Илија Вуковић, редовни професор у пензији и Др Piter Nitsch развили су рачунарску методу за брзо одређивање леталности поступка топлотне обраде, тзв. F-вредности, којом се F-вредност може одредити за само неколико секунди и, то са свега неколико вредности из целог процеса... (детаљније)
Комбиновани вишејезични речник риба и осталих плодова мора
Др Дејан Смиљанић, редовни професор у пензији направио је комбиновани и вишејезични речник риба. Погледајте не у једну књигу, већ у две, три и утврдићете да се називи поприлично разликују. Нећете веровати, али у српском језику за једну исту рибу постоји више имена, а једно те исто име неретко означава више различитих врста...(детаљније)

 

web
counter
 


Ажурирано: 14.03.2014                 | o презентацији | мапа | линкови | 
Copyright © 2003  Катедра за хигијену и технологију намирница анималног порекла. Сва права задржана.